Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 1 d’abril del 2013

JOSÉ HIDALGO: FOTOGRAFIA (5 - 6)





UNA FOTO DE PREMI   V-VI
TORNANT ALS ORIGENS

Tot i alegrar-me molt de que el camarada Josep, hagi recollit (sempre merescudament) els 4 premis anteriors, també publicats en aquest bloc, m’estranyava, i bastant, que un home com ell, forjat en el mon de les cavernes, i acostumat a barallar-se amb la llum artificial, per tal de donar vida a les meravelles que guarda la foscor del subsòl, no presentes cap treball que recollís precisament, la seva valuosa experiència en aquesta difícil disciplina.

Ja era hora dons,  que el fet de condensar en una imatge, la pacient i mil·lenària tasca de la natura subterrània, donés com resultat un parell de fotos premiades!!


1er PREMI  A  LA CATEGORIA  D´ACTIVITATS DE MUNTANYA. ( XVIª  Edició de la Mostra d´Audiovisuals i Fotografia de Muntanya, organitzat pel Centre Cultural “La Farinera”, del Clot del 2 al 16 de març del 2013).  Atorgat per un jurat format per professionals de la foto.

FOTO PREMIADA;      AVENC DEL SABARIN”   Ports de Beseit - Tarragona   


Una imatge molt característica dins del mon de l´espeleologia, tècnicament molt ben definida, que incorpora la modalitat d’il·luminació per zones,  produïda d´un sol “clik”, es a dir, no està realitzada per exposició, o acumulació de llampades, amb l´obturador obert permanentment mentre dura la impressió, si no per l´acció simultània dels mateixos flash perfectament sincronitzats.

DADES TÈCNIQUES;  Cambra Sony DSC-V3 – Diafragma 4.5 – Velocitat 125 – 2 flash principals Metz 36 CT3 sincronitzats per una cèl·lula Firefly 3, i una Metz ISO 100.


1er  PREMI   “IN MEMORIAM, TONI MORENO I GONZALEZ, JOAN RAMON I BUIL, JORDI HERNÀNDEZ”   Atorgat per lliure valoració dels visitants a la exposició fotogràfica. Organitzat per la mateixa entitat cultural.

FOTO PREMIADA;        L´IL·LUMINAT”    Sima de las Dolencias, Complexa subterrani de la Cova de Ojo Guareña – Burgos




Fotografia on s´aprofita l’únic raig de Sol, que en una determinada hora del dia, te el costum visitar les fondàries per on es precipita en caiguda de mes de 50 m, el riu Sant Martin.  La tècnica es simple, dons al disparar de cara a la llum es produeix el conegut efecte “contrallum”.  Mentrestant, la figura adquireix rellevància gracies a la incidència directa del faig fotònic. No per simple es menys interessant, ja que la genialitat rau en saber aprofitar òptimament les condicions que en el moment es donen,  per tal d´obtenir un resultat tant espectacular. D´aquestes ardits jo en dic creativitat.

DADES TÈCNIQUES;  Cambra Sony DSC-V3 – Diafragma 2.8 – Velocitat 40 ISO 200


No sempre plouen els reconeixements, dons de vegades hi ha sequera, però en el terreny adobat, nomes es necessiten quatre gotes per tornar a recollir fruits...   Insisteixo en el de sempre Pep,  TU VALS, i ho demostres. Que mes necessitaràs per tal creure en les teves pròpies possibilitats??

Quim
     

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada