Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 6 d’abril del 2012

VIA FERRADA DE "PEÑAS JUNTAS"


Un recorregut per a tots els gustos i possibilitats

(Aquest article ha estat recuperat de l´antic TROBADOR   diumenge 6 d´abril del 2008)


Alquezar al vespre
Ben instal.lats  en la setmana Santa, (dissabte 22) decidim fer una escapada llampec (d´un dia) per tal de reunir-nos amb “the Hidalgo family” que porten ja dues jornades acampats al càmping d´Alquezar. Diuen que ha fet molt fred , però que amb tot, malgrat les nombroses dificultats han pogut localitzar l´objectiu.


Acabats d´esmorzar carreguem els estris i ens dirigim cap el NO. Direcció Bierge (16´5 km, uns 19 minuts de conducció) En aquest indret, a la Hospederia de Guara, (Bierge) deixem  la Cristina L. que es troba indisposada. La resta de participants desprès de travessar un bon entrellat de pistes i camins, ens situem a peu del primer pont de sirga on s´inicia la ferrada de “Peñas Juntas”.


DESCIPCIÓ DE LA VIA
El recorregut consta bàsicament de dos circuits ben diferenciats i que si convé, es poden gaudir per separat. El primer està format per tres ponts tibetans gairebé seguits que, creuen per dues vegades el riu Isola. Un d´ells, el central, es força llarg amb mes de 26 m de longitud, de totes maneres suposant una hipotètica caiguda, no prendríem gaire mal ja que l’aigua es bastant aprop dels peus, (uns 2´0m)

Recomano no obstant, si voleu experimentar el que senten els funambulistes (encara que només sigui de manera aproximada) feu la terna de ponts, i a bon segur que no vos sentireu pas decebuts.
A partir d´ací, s´inicia la ferrada convencional que puja amb algun petit franqueig sense dificultat destacable fins l´aresta final, lloc on prendrem el camí de tornada, ben senyalitzat a base de fites. Aquesta part en concret resulta molt idònia per tal d´introduir-se en aquesta activitat.


Tant la quantitat i la qualitat del material, com la instal.lació, son excel.lents cosa que encara fa mes senzill i confortable la totalitat del recorregut.  El problema principal rau en la localització, dons no es pas senyalitzada, i res ens fa suposar que en un paratge con aquell (sedimentari) amb plantacions d’olivers, ametllers, cereals i pinedes hi pugui amagar-se un desnivell o roquissar que ens indiqui el seu enclavament. Es per aquesta raó que en Pep, ens proporciona a continuació una descripció molt ben detallada, en possessió de la qual, us serà gairebé impossible no trobar-la.

Planol de la situació
LOCALITZACIÓ
Cal prendre la carretera que va de Bierge cap Abiego i passar l´Hospederia de Guara. A uns 100 m a la dreta, surt una pista asfaltada que haurem de seguir i a la primera cruïlla, girem a l´esquerra. Ara la pista ja es de terra compactada.

A la segona cruïlla, girem a la dreta, (hi ha un cartell verd on es pot llegir “Observatorio de aves”.

A La tercera, girem a l´esquerra novament, i  vorejarem una tanca molt llarga. Deixem a l´esquerra també una pista que puja, i mes endavant, trobarem una petita explanada amb una fita, es aquí on aparcarem el vehicle.

Ara ja a peu, anirem baixant per l´esquerra fins arribar al riu. Mentre baixem deixarem unes fites  a la dreta que ens indiquen el camí de tornada. Un cop a la llera seguirem el torrent aigües amunt tot arribant al cartell que ens informa que ja hem arribat.

Que vos ho passeu força be!!!

José Hidalgo & Quim




  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada